Vi tipsar

Här ger vi tips om såväl stort som smått som händer i Vaxholm med omnejd.

Några gallerier och museer som åter har öppnat:

I Stockholm är Liljevalchs utställning Ulrika Hydman Vallien värd ett besök. ThielskaMillesgården och Waldemarsudde har också öppnat.

Galleri Roddarhuset i Vaxholm håller under 2020 öppet tisdagar till söndagar fram till 27/9. Naturskönt beläget precis vid Södra Vaxholmsfjärden. Caféservering. Galleriet öppnar med Vaxholms vårsalong  den 11 maj! Adressen är Östra Ekuddsgatan 21.

I

Österåkers konsthall – Länsmansgården har öppet året runt med utställningar och café.

Till sist en fönsterutställning på Södermalmstorg, konsthantverkarna.se/fonsterutstallning

Digitala konsttips i coronatider

I coronans tid får man ta till digitala alternativ. Här är några godbitar.

Täby konstförening håller en sommarsalong online: tabykonstnarer.se

British Museum, britishmuseum.org

Eremitaget i Sankt Petersburg, pröva ”Virtual Visit” som verkligen ger känslan av att vandra runt på museet! hermitagemuseum.org

Tate Gallery i London, tate.org.uk

Uffizierna i Florens, uffizi.it/en/online-exhibitions

Google Arts and Culture är en portal till ett gigantiskt utbud av konst (högupplöst!) på världskända museer i Paris, Amsterdam, New York, Washington DC, Berlin, Wien, Madrid, Los Angeles etc… artsandculture.google.com/partner

En innehållsrik hemsida med konsthistoria från olika världsdelar och epoker – text, bilder, virtuella promenader och videoföreläsningar, smarthistory.org

Täby Kulturcentrum Karby Gård har utställningar, café och musikkvällar.

Konstnärsföreningen Redutten är en ideell förening för konstnärer med ateljéer på Rindö Redutt. Ateljéerna är belägna högst upp på Rindös västra del i det gamla militära fästningsverket. Inga reguljära öppettider för allmänheten, men ibland anordnas föredrag och utställningar.

I skärgårdsstaden Vaxholm finns ett utbud av aktiviteter året om. Tips på evenemang hittar man på stadens hemsida liksom på sajten Upplev Vaxholm.

I vår närbelägna huvudstad finns givetvis alltid en uppsjö av konstutställningar och andra kulturaktiviteter. Här är en guide (av många!) till aktuella utställningar av olika slag.