Konsttips i coronatider

I coronans tid får man ta till digitala alternativ. Här är några godbitar.

Moderna Museets livesända ”soffvisningar” (sänds specifika tider), modernamuseet.se/stockholm/sv/aktiviteter/soffvisningar

Sven-Harrys håller digitala visningar tisdagar och torsdagar klockan 15, https://www.sven-harrys.se/sv/ga-pa-visning/konstpaus

Bonniers konsthalls digitala utställningsrum – inleds med utvalda filmer av fyra konstnärer, bonnierskonsthall.se/utstallning/bonnierskonsthall-se

Täby konstförening håller en vårsalong online: tabykonstnarer.se

British Museum, britishmuseum.org

Eremitaget i Sankt Petersburg, pröva ”Virtual Visit” som verkligen ger känslan av att vandra runt på museet! hermitagemuseum.org

Tate Gallery i London, tate.org.uk

Uffizierna i Florens, uffizi.it/en/online-exhibitions

Google Arts and Culture är en portal till ett gigantiskt utbud av konst (högupplöst!) på världskända museer i Paris, Amsterdam, New York, Washington DC, Berlin, Wien, Madrid, Los Angeles etc… artsandculture.google.com/partner

En innehållsrik hemsida med konsthistoria från olika världsdelar och epoker – text, bilder, virtuella promenader och videoföreläsningar, smarthistory.org

Utomhuskonst som håller öppet:

Millesgården har öppet! Den som inte sett deras vackra skulpturpark kan passa på nu.

Waldemarsudde håller öppet i sin vackra park.

Till sist en icke digital fönsterutställning på Södermalmstorg, konsthantverkarna.se/fonsterutstallning

Vi tipsar

Här ger vi tips om såväl stort som smått som händer i Vaxholm med omnejd.

Galleri Roddarhuset i Vaxholm håller under 2019 öppet tisdagar till söndagar 11/5 till 29/9. I år har man utställningar i två gallerirum. Naturskönt beläget precis vid Södra Vaxholmsfjärden. Caféservering. Galleriet öppnar med Vaxholms vårsalong  den 11 maj! Adressen är Östra Ekuddsgatan 21.

Österåkers konsthall – Länsmansgården har öppet året runt med utställningar och café.

Täby Kulturcentrum Karby Gård har utställningar, café och musikkvällar.

Konstnärsföreningen Redutten är en ideell förening för konstnärer med ateljéer på Rindö Redutt. Ateljéerna är belägna högst upp på Rindös västra del i det gamla militära fästningsverket. Inga reguljära öppettider för allmänheten, men ibland anordnas föredrag och utställningar.

I skärgårdsstaden Vaxholm finns ett utbud av aktiviteter året om. Tips på evenemang hittar man på stadens hemsida liksom på sajten Upplev Vaxholm.

I vår närbelägna huvudstad finns givetvis alltid en uppsjö av konstutställningar och andra kulturaktiviteter. Här är en guide (av många!) till aktuella utställningar av olika slag.